Je workout een handje helpen met de juiste voeding

Deze voedingsmiddelen zorgen voor een strakke buik door het verhogen van de effectiviteit van je workout, het behouden van een gezonde spijsvertering en onderdrukken een opgezwollen gevoel in de buik. Lees hier de top 4 die je een stapje dichterbij brengt naar een platte buik en het behouden hiervan.

Amandelen

Deze heerlijke en veelzijdige noten bevatten eiwitten en vezels die je een vol gevoel geven. Hiernaast bevat het ook de krachtige antioxidant vitamine E en magnesium. Magnesium wordt door het lichaam gebruikt om energie op te wekken, het suikergehalte in het bloed te reguleren en spierweefsel op te bouwen en te behouden. Als je dacht dat dit alle voordelen waren, noemt de Yale University of Medicine na aanleiding van een onderzoek nog een. Deze noot zou er namelijk voor zorgen dat calorieën worden geblokkeerd. De compositie van de cellen van de noot verminderen de absorptie van vet in de cellen. Nog een reden waarom dit een gezonde keuze is!

Sojabonen

Deze veelzijdige boontjes zitten vol antioxidanten, vezels en eiwitten. Je kunt er op snacken of ze verwerken in een soep of salade. De vloeibare versie van sojabonen kan zelfs een hele maaltijd vervangen! Onderzoek van de American College of Nutrition heeft aangetoond dat mensen met overgewicht die een dieetdrankje met een basis van sojamelk meer gewicht verloren dan de mensen die gebruik maakte van een traditioneel dieetdrankje.

Zalm

Vis en dan zeker vettige vis zoals zalm, tonijn en makreel zijn goede bronnen van omega-3 vetzuren. Deze gezonde vetten helpen het verbranden van vet in het lichaam door je spijsvertering efficienter te laten verlopen. Hiernaast zorgt het visje er ook voor dat je een vol gevoel krijgt en je minder vatbaar bent voor eetbuien.

Spinazie

Hoewel deze groente niet zoals zalm de spijsvertering stimuleren, kunnen ze wel degelijk zorgen voor gewichtsverlies. In 100 gram spinazie zitten namelijk maar 40 calorieën. Eenzelfde hoeveelheid broccoli geeft maar 55 calorieën. Ook bevatten deze groenten een goede hoeveelheid calcium. Calcium is belangrijk voor het samentrekken van de spieren waardoor het ook een goede pre-workout maaltijd vormt.