Regenboogdiëten

Met in het achterhoofd de mythe van de pot goud aan het einde van de regenboog is het de bedoeling bij dit dieet dat je bordje vol ligt met groente en fruit in alle kleuren van de regenboog. Op deze manier zou je lichaam de benodigde stoffen in grote variatie binnen krijgen.

Voordelen

Deze creatieve manier van diëten zou allerlei voordelen hebben van het versterken van je immuunsysteem tot het verlagen op het risico op allerlei soorten kanker. Dit, door alle vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten die je lichaam in dit dieet goed tot zich kan nemen.

Dieet of leefregel?

Hoewel het dieet leuk is bedacht en voor kinderen zelfs een speelse manier van gezond eten zou kunnen zijn, is het eerder een makkelijke manier om bewuster je eten te gaan kiezen dan een dieet. Mocht je dit willen proberen onthoud dan dat de kleuren dienen als richtlijn en niet als regel.

De kleuren en de producten

– Rood: rode appels, cranberries, rode druiven, granaatappels, frambozen, watermeloen, tomaat, radijzen, rode paprika, etc.
– Blauw/paars: rozijnen, blauwe bessen, pruimen, aubergine, rode kool, paarse vijgen. etc.
– Wit: bananen, perziken, knoflook, bloemkool, paddestoelen, uien, aardappelen, etc.
– Groen: groene appels, groene druiven, kiwi, avocado, broccoli, spinazi, okra, sla, selderij, etc.
– Geel/oranje: gele appels, abrikozen, cantaloupe, ananas, gele paprika, pompoen, mais, citroen, zoete aardappel, etc.