Tips voor het behouden van je ideale gewicht

Je hebt je ideale gewicht bereikt. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het zwaarste komt nog: je ideale gewicht behouden! Vaak zijn de technieken die je gebruikt om gewicht te verliezen niet dezelfde technieken die je gebruikt om dat bereikte gewicht te behouden. Uit een onderzoek afkomstig staat hieronder een aantal tips beschreven hoe je je ideale gewicht behoudt.

Voeding
Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen maar weinig vet bevatten. Mager vlees of magere zuivelproducten zijn rijke bronnen aan proteïnen en bevatten weinig vet. Ook noten, vis, gevogelte en eieren zijn rijk aan proteïnen.

Trainingsprogramma
Volg een vast trainingsprogramma. Het continu wisselen van trainingsprogramma helpt bij het afvallen, maar niet bij het behouden van het gewicht.

Motivatie
Behoud je motivatie. Herinner jezelf eraan waarom je het doet en beloon jezelf voor het diëten en sporten. Belangrijk in zowel gewichtsverlies als behoud van het juiste gewicht is natuurlijk gezond eten en meer sporten, maar belangrijk is ook dat bij het behoud van het gewicht wordt beseft dat het geen snelle sprint naar de eindstreep is zoals bij gewichtsverlies, maar dat het een verandering is op lange termijn. Je leefstijl wordt dus aangepast.